skip to Main Content
Rixt Van Der Horst Start Crowdfunding Actie Voor Tokyo 2021

Rixt van der Horst start crowdfunding actie voor Tokyo 2021

De Para-dressuur amazone Rixt van der Horst is een crowdfunding actie begonnen om geld op te halen voor Tokyo 2021. Als vijfvoudig wereldkampioen, drievoudig Europees kampioen én drievoudig medaillewinnares op de Spelen in Rio is het niet ondenkbaar dat in Tokyo een gouden medaille in het verschiet ligt. De crowdfundingsactie is een ‘laatste redmiddel’ om de route richting de uitgestelde Paralympics in Tokyo te financieren. Het doel is om 36.944 euro op te halen.

Van der Horst heeft door zuurstoftekort bij haar geboorte meerdere handicaps. “In 1992 ben ik, samen met mijn tweelingbroer Brend, 10 weken te vroeg ter wereld gekomen. Ik heb hier meerdere handicaps aan overgehouden, waaronder spastische diplegie. De spasticiteit (verhoogde spierspanning) bevindt zich voornamelijk in mijn benen, maar ook mijn armfunctie is niet optimaal. Door deze beperking heb ik veel moeite met lopen en heb ik een evenwichtsstoornis. Bewegen kost mij veel energie, vaak ben ik aan het eind van de dag erg moe. Om mijn energie te sparen, maak ik gebruik van een rolstoel. Wanneer ik op het paard zit, voel ik me net zoals anderen. Dan kan ik echt laten zien wie ik ben.”

Het paardrijden gaat Rixt fantastisch af. Met het paard Findsley N.O.P. behoort zij tot de absolute top.“Rio 2016 was een mooi opstapje met tweemaal brons en eenmaal een zilveren medaille. Maar wat zou het fantastisch zijn om óók die gouden medaille te behalen?! En dus wil ik werken en strijden om in 2021 in Tokyo er weer te staan. Dat zijn geen dromen maar doelen, die ik dagelijks voor ogen heb en die mijn planning en ritme bepalen. Hiervoor is een optimale voorbereiding nodig”

De actie is een laatste redmiddel om haar droomdoel waar te kunnen maken. “Door de coronacrisis is het heel lastig om sponsors te vinden. Het zijn onzekere tijden voor bedrijven, wat ik heel goed begrijp. Meerder paralympische sporters lopen tegen dit probleem aan. Het mooie van crowdfunding is dat iedereen zijn/haar steentje (groot of klein) kan bijdragen. Het zou toch fantastisch zijn als we er samen voor zorgen om straks op het hoogste podium te kunnen staan en met z’n allen die gouden medaille winnen?! Want winnen doe je niet alleen! Wil jij onderdeel zijn van dit fantastische avontuur? Doneer en deel!”

Bijdragen kan via www.rixtvanderhorst.com/letsgotokyo.

Foto: Eefje van Griensven / VGGO

Meebieden op onderstaand uniek Olympisch item van Rixt? Dat kan binnenkort via één van onze online veilingen! Hou onze site in de gaten!

Back To Top