skip to Main Content
FC Lisse-veiling Goed Voor €68.850,-

FC Lisse-veiling goed voor €68.850,-

De tiende editie van de FC Lisse-veiling was wederom een succes, mede dankzij de mooie opbrengst van de jeugdloterij van €10.400,-! Aan het einde van de gezellige veilingavond in de kantine van FC Lisse kon het eindbedrag bekend gemaakt worden van €68.850,-. De opbrengst zal breed gedragen worden binnen de voetbalclub. Tien procent van de netto veiling opbrengst gaat naar de maatschappelijk partner van FC Lisse: Support Casper. Deze stichting gebruikt de inkomsten ter bestrijding van alvleesklierkanker.

De VIP’s verzamelden zich aan het einde van de middag op vrijdag 15 maart in Haven 4. Rob Faas opende de VIP-bijeenkomst met het naar voren roepen van FC Lisse-supporter Joost van der Lans. Joost had zijn bekende geel-blauwe klompen vorig seizoen afgestaan aan zijn afscheid nemende vriend van het eerste elftal: Roel de Goede. Via FC Lisse-sponsor Erwin de Groot kreeg Joost nieuwe FC Lisse-klompen. Volgens Rob moesten deze klompen wel geluk brengen. Zijn voorspelling kwam uit, gezien de winst van FC Lisse een dag later tegen Noordwijk.

Jankees Faas kreeg de eer de gastsprekers aan te kondigen. Viggo Waas speelde van zijn 8ste tot zijn 24ste bij Ajax. De doorbraak naar het eerste team van Ajax bleef uit. Viggo naast meestersvoorspeller de cabaretier van Nederland, die als geen ander in de huid kan kruipen van zijn idool: Johan Cruijff. Over ontwikkelingen en groei, op de manier van Cruijff. Hans van Breukelen sloeg als kersverse ambassadeur van Support Casper een serieuze toon aan. Tien jaar geleden overleed zijn vrouw Karin aan alvleesklierkanker. Hans beschreef op emotionele wijze de laatste vijf maanden van het leven van zijn vrouw.

Dat Viggo en Hans een onderwijsachtergrond hebben lieten zij zien door als echte veilingmeesters de eerste kavels te veilen. Zo werd er grif geboden op de EK-kwalificatiewedstrijd op zondag 24 maart tussen Nederland en Duitsland en de VIP-behandeling met als gastheer Hans van Breukelen tijdens PSV – Feyenoord van volgend seizoen.

De FC Lisse-veiling werd voortgezet in de kantine van FC Lisse. De gasten maakten hun entree over een rode loper en liepen onder een blauw/gele ballonnenboog van Heppie-Store door. De champagne stond klaar. FC Lisse-voorzitter Leon Annokkee nam het woord door iedereen welkom te heten. En de hoop uit te spreken, dat de FC Lisse-veiling in de nabije toekomst kan gehouden worden in een nieuwe accommodatie.

Viggo had nog een weergaloos verhaal over zijn ervaringen als 12-jarige op vakantie tijdens het WK van 1974 in Duitsland. Hans greep de microfoon door de aanwezigen op te roepen flink te geven. Gezien de belangrijke bijdrage vanuit de FC Lisse-veiling richting Support Casper.

Voordat het tweede deel van de FC Lisse-veiling pas echt van start ging was er nog de trekking van de FC Lisse-jeugdloterij. De jeugleden die de meeste loten hadden verkocht, DJ van Dorp, Niek Juffermans en Daan de Bruin mochten samen met Viggo en Hans de winnende nummers trekken. Alle jeugdleden worden bedankt voor de verkoop van de loten en Jacinthak Marielle en Hubert voor de organisatie!

Veilingmeester Ad van Zelst wist ondanks een schorre stem in een snel tempo de kavels aan de man of vrouw te brengen. Uiteindelijk ging het om 286 kavels. Er was voor iedereen wat wils. FC Lisse is dik tevreden met de prachtige opbrengst van de avond! We bedanken het veilingteam en Veiling op je clubvoor de strakke organisatie!

Back To Top