skip to Main Content
Veiling SDO Bussum Overtreft Verwachtingen

Veiling SDO Bussum overtreft verwachtingen

De eerste ‘Veiling op je club’ van SDO Bussum heeft alle verwachtingen overtroffen. Aan het eind van de avond kon het veilingteam een cheque van zo’n €55.000,- presenteren. Het gaat om een bruto bedrag, waar dus nog kosten vanaf moeten. Ook het goede doel Support Casper profiteert mee. Zij krijgen een mooie donatie van de club, dat zij zullen gebruiken voor innovatief onderzoek naar de behandeling van alvleesklierkanker.

In samenwerking met Veiling op je club, pakte SDO groot uit. Zo werden ruim 100 sponsors van de club voorafgaand aan de veiling ontvangen in theater Spant. Onder het genot van een hapje en drankje sprak de bekende sportcommentator Sierd de Vos de genodigden toe. De stemming zat er goed in. De eerste VIP-veilingitems, opwarmers voor wat nog ging komen, gingen voor mooie bedragen weg.

Het echte veilinggeweld brak om 20.00 uur los in de kantine van de club, die bomvol zat met belangstellenden. Een gesigneerd Ajax shirt van Davy Klaassen en een VIP-voetbalreis naar Atletico Madrid zorgden voor een vliegende start. Oud-international Youri Mulder, zelf opgegroeid bij de club, veilde een uniek shirt. Hij droeg het shirt op het EK 1996. Mede dankzij Miss Noord-Holland Amber Rustenberg, die samen met de vrouwen 1 van SDO de items aan het publiek presenteerde, werden zo’n 275 items in rap tempo geveild door veilingmeester Ad van Zelst. Hij bracht pas tegen 23.30 uur het laatste item onder de hamer.

De laatste handeling was aan notaris Wesley Harris. Hij verrichte de trekking van een loterij die op de veilingavond onder de aanwezigen werd gehouden. De gelukkige winnaar was Bart van Vessum, één van de kartrekkers uit het veilingteam, die dit dan ook van harte gegund was. De gezellige avond bleek voor herhaling vatbaar. Een begin van een nieuwe Bussumse traditie is geboren.

Back To Top