skip to Main Content
Hans Van Breukelen Bezoekt Veilingavonden

Hans van Breukelen bezoekt veilingavonden

Hans van Breukelen is één van de speciale gasten tijdens de veilingenavonden van VVOG, FC Lisse en Koninklijke HFC. De voormalig keeper maakt die week zijn debuut als ambassadeur voor Support Casper.

Van Breukelen is misschien wel Nederlands beste doelman aller tijden. Hij kwam van 1976 tot en met 1994 uit voor achtereenvolgens FC Utrecht, Nottingham Forest en PSV. Hij speelde 73 keer voor het Nederlands voetbalelftal. Van Breukelen won met PSV zes keer het Nederlands landskampioenschap en in het seizoen 1987/88 de Europacup I. De finale van de Europacup I werd uiteindelijk beslist met strafschoppen. Van Breukelen stopte de beslissende strafschop die werd genomen door Veloso (Benfica). Daarnaast was hij een van de belangrijkste spelers van het Nederlands voetbalelftal dat in 1988 Europees kampioen werd in West-Duitsland. Hij speelde een belangrijke rol door in de finale een strafschop te stoppen. Door de beslissende momenten waarop Van Breukelen strafschoppen stopte, werd hij bekend als een strafschoppenspecialist. Dit kwam volgens hem door het ‘boekje van Reker’.

Na zijn loopbaan als speler werd Van Breukelen onder meer actief in bestuurlijke functies binnen de voetbalwereld. Van Breukelen werd per 1 juli 2016 voor drie jaar aangesteld als technisch directeur van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB). Het werd geen succes. Van Breukelen stopte voortijdig. Over de tegenslagen die hij ondervond, schreef hij het boek ‘Maak je comeback’. Natuurlijk is het boek te koop tijdens de veilingen! Een groot deel van de opbrengst van het boek komt ten goede aan Support Casper. En dat is niet zonder reden. In 2009 heeft Hans afscheid moeten nemen van zijn vrouw Karin die aan de gevolgen van alvleesklierkanker veel en veel te jong is overleden.

Veiling op je club kijkt uit naar een mooie samenwerking met Hans!

Foto: Casper Rila

Back To Top