skip to Main Content
Carrie Ten Napel: Vrijwilligers Maken De Wereld Een Beetje Beter En Mooier

Carrie ten Napel: vrijwilligers maken de wereld een beetje beter en mooier

Voor de veilingmagazines van het nieuwe seizoen sprak Veiling op je club met Carrie ten Napel. Vroeger bekend als de dochter van Evert ten Napel, maar nu de ster van de latenighttalkshow Op1.

Op1

Carrie ten Napel presenteert samen met Charles Groenhuijsen iedere woensdagavond de latenighttalkshow Op1. Ze voelt zich er als een vis in het water. Na een maand werden ze door kijkers aangewezen als het favoriete presentatiekoppel van de talkshow. “Het is echt leuk om te lezen dat ik gewaardeerd word door gewoon te zijn wie ik ben. Charles en ik hebben een klik. We zijn beide ontspannen en geven elkaar de ruimte. Op de redactie worden we al liefkozend ‘de Charries’ genoemd. Ik voel me er vanaf het begin thuis. Ik zit graag aan een tafel met mensen, vind het fijn om dienend te zijn, gasten een verhaal te laten vertellen. Ik ben niet van de show. Ik wil altijd oprecht nieuwsgierig zijn naar het antwoord.”

Ambitie

“Ik ben niet van de ambitie, van: ‘dit wil ik nog bereiken’. Ik ben ook niet de persoon die bij een baas aanklopt ‘ik wil graag dit of dat’. Ik heb wel twee jaar geleden tegen Jan Slagter gezegd dat ik het heel erg naar mijn zijn heb bij Omroep Max en dat ik hoopte uit te kunnen groeien tot één van de vaste gezichten. De kansen die ik bij deze omroep krijg zijn fantastisch. Ik voel me daar helemaal thuis. Ik heb dan ook geen moment getwijfeld toen ik werd benaderd voor Op1. Ik vind het leuk als we bij Op1 sportgasten hebben, maar het is niet zo dat ik droom van een sportprogramma.”

Vader Evert ten Napel

“Evert en ik zijn niet de perfecte persoonlijkheden voor in de tv-wereld. We vinden het niet belangrijk om gezien te worden, of om een BN’er te zijn. We hebben gewoon liefde voor het vak. Evert heeft mij altijd geprobeerd te beschermen tegen de harde media wereld. Toch was mijn droom om de eerste vrouwelijke sportcommentator te worden en bij Studio Sport te werken. Naast hem op de commentaarpositie leerde ik als kind de opstellingen uit mijn hoofd, en soms mocht ik wel eens in de regiewagen kijken. De magie van zo’n NOS-team vond ik geweldig. Dat wilde ik ook en dat is gelukt. Maar na een paar jaar langs de lijn als voetbalverslaggever kwam ik er achter dat ik dat te eenzijdig vond. Ik vind veel sporten leuk. Ook voelde ik mij ineens ‘de dochter van’. Iedereen had wel een anekdote met mijn vader. Ik legde de lat voor mezelf veel te hoog. Sport blijft altijd een belangrijke plek vervullen en ik vind het leuk als ik sportgasten aan tafel heb. Maar het loopt in het leven zoals het loopt. Je moet de juiste kansen krijgen en er komt maar een paar keer als je geluk hebt een perfecte trein voorbij. Voor mij was dat Omroep Max, in 2014. Evert kijkt naar al mijn uitzendingen en denkt graag mee. Zeker bij sportonderwerpen bel ik hem regelmatig, voor een ‘redactie overleg’.”

Harderwijk

Carrie is opgegroeid en woonachtig in Ermelo en zat op de middelbare school in Harderwijk. Ze woonde er ook in de binnenstad. “Harderwijk ben ik nog dol op. Een klein gemoedelijk stadje, met een karakteristieke binnenstad, een heerlijk stadsstrand en lekkere restaurants! Het heeft eigenlijk alles. Al doet het me pijn om te zien dat er veel winkelpanden leeg staan. Ik woon nog steeds in de buurt, vlakbij mijn ouders. Zij passen vaak op onze kinderen en genieten daar erg van.”

Amateurvoetbal

“Onze familie is bij veel amateurvoetbalclubs in de regio betrokken geweest. Ik heb zelf ook zeker iets met amateurvoetbal. Natuurlijk ken ik VVOG, waar ik wel eens kwam omdat vrienden er dan moesten voetballen. In mijn begin tijd als sportverslaggever bij RTV Oost heb ik veel amateurvoetbal gedaan. HHC Hardenberg, HSC’21, Be quick’28, SC Genemuiden, Kampen… ach, waar ben ik niet geweest. Super leuke tijd. Amateurvoetbal is heerlijk. Puur en iedereen is benaderbaar. Het is de basis en het begin. Niemand vergeet zijn eerste club. Ook als je een grote bent bij Ajax of Feyenoord of PSV vergeet je nooit je eerste club waar zoveel plezier ligt.”

Hoogtepunt

“Ik ben twee keer op de Olympische Spelen geweest. Een winterspelen in 2002 in Salt Lake City en een zomerspelen in Athene in 2004. Dat was geweldig om mee te maken.”

Zelf sporten

“Ik tenniste lang bij Strokel, naast VVOG. Ik had redelijk wat talent, maar ben niet geschikt voor topsport. Tennissen doe ik nog steeds, nu bij Irminloo in Ermelo. Tennis is een heerlijke sport waarin je zowel je kop leeg maakt en je energie kwijt kunt. En ondanks dat je het spelletje soms even vervloekt als het niet lekker loopt heb je altijd veel plezier.”

Goede doelen

“Het is geweldig dat zoveel amateurclubs zich met een veiling inzetten voor diverse goede doelen. Met alle maatschappelijk partners van Veiling op je club heb ik wel iets. Bijvoorbeeld Support Casper van Casper van Eijck. Ik vind het fantastisch wat hij allemaal doet. Elke vorm van kanker is verschrikkelijk. Maar alvleesklierkanker is vreselijk moeilijk te behandelen. Alle onderzoeken zijn belangrijk. En hopelijk is er door de onderzoeken van Casper en zijn team snel meer mogelijk.”

Ambassadeur Hans van Breukelen zet zich altijd belangeloos in voor de veilingavonden voor Support Casper, en doneert de opbrengst van zijn boek aan de Stichting. “Hans is een vreselijk aardige man. Bevlogen in alles wat hij doet. Mijn eerste herinneringen dateren uit 1988. Met natte haartjes voor de tv naar papa kijken. ‘Het oog’ van Van Breukelen is een iconisch sport moment. Papa en Hans hebben nog een theatershow gemaakt over ’88. Dat was heel leuk om ze zo samen te zien.”

“Ook Spieren voor Spieren is een prachtig doel. Ik weet nog dat ik vrij jong was en naar het allereerste Spieren voor Spieren gala op TV keek. Louis van Gaal was toen net ambassadeur. De uitzending maakte zoveel indruk dat ik ze sindsdien steun. Kika steun ik ook al heel lang. En Make a wish is natuurlijk ook fantastisch. Het is niet de bedoeling dat kinderen zo ziek worden of zijn. En dat hun leven zo stil ligt. Als je er iets aan kunt doen om dat ziek zijn even te vergeten of draaglijker te maken en een wens te kunnen vervullen is dat prachtig en moeten we dat allemaal proberen te ondersteunen waar we kunnen.”

“Ook het Talent Fonds van Yvonne van Gennip draag ik natuurlijk een warm hart toe. Het is belangrijk dat sporttalenten kansen krijgen om de top te halen. Yvonne was een op en top sportvrouw. Zo knap wat zij in die tijd heeft neergezet. Ik ben van 1980, dus ik heb haar prestaties deels mee gemaakt en soms ook later pas goed terug gezien. Maar deze iconische sportmomenten en legendarische sporters mogen wij nooit vergeten!”

Sprekers

“Veiling op je club heeft een mooi arsenaal aan sprekers. Sierd de Vos is natuurlijk een unieke verslaggever met een heel eigen stijl. Zijn reportages zijn altijd bijzonder en uniek. Als commentator moet je om hem lachen en soms erger je rot haha. Maar hij is altijd onderscheidend en dat is knap. Peter en Viggo zijn top. Leuke gasten, en echte vakmensen. Zij maken mooie programma’s en hebben een passie voor sport! Het is leuk dat ook Peter Lusse nu als spreker inzetbaar is. ‘Vrienden voor het Leven’ keek ik altijd vroeger op de bank. Een heerlijke serie waar ik erg om gelachen heb!”

Vrijwilligers

Carrie wil graag nog iets kwijt tegen de vrijwilligers van de clubs die zich inzetten met de veiling. “Iedereen die zich inzet voor zijn club en het goede doel is een topmens. Die mensen hebben we nodig in deze tijd. Zij maken de wereld een beetje beter en mooier. Laten we ze daarbij helpen. Heel veel succes allemaal en doe je best!”

Foto: Omroep Max, Wessel de Groot
Back To Top