skip to Main Content
FC Lisse-veiling Breekt Record: €75.000,-

FC Lisse-veiling breekt record: €75.000,-

Stilstand is achteruitgang. Ook bij FC Lisse. De club uit de tweede divisie heeft als slogan ‘het kan altijd beter.’ Sterker het moet beter. Afgelopen vrijdag haalde de FC Lisse-veiling in de kantine een omzet van 75.000 euro. Daarmee werd het record van een jaar eerder met 10.000 euro gebroken.

De aftrap van de FC Lisse-veiling was in De Heerekamer. Gastspreker Viggo Waas kreeg een waardige vervanger in de persoon van ‘Sluipschutter’ Jochen Otten. De Heerekamer puilde uit met rond de 130 bezoekers. Onder hen sponsors, maar ook vertegenwoordigers van Support Casper. FC Lisse is maatschappelijk partner van deze Stichting, die zich in zet voor de bestrijding van alvleesklierkanker. Een deel van de opbrengst van de FC Lisse-veiling is dan ook bestemd voor dit goede doel. FC Lisse-voorzitter Leon Annokkee mocht de eerste vijf items veilen. Een ingelijst shirt van Feyenoord en Ajax gingen beiden weg voor 500 euro. Na het VIP-programma ging het gezelschap op weg naar de FC Lisse-kantine. Daar zat veilingmeester Ad van Zelst reeds klaar om de overige 300 kavels te veilen.

Klok

Van Zelst had zich voorgenomen in de race tegen de klok rond twaalf uur klaar te zijn. De kantine van FC Lisse was prachtig versierd. Hubert Habers stuurde zijn veilingteam aan de kavels aan de man dan wel vrouw te brengen. Het eerste item wat voor een leuk bedrag weg ging was een dagje varen met een luxe sloep (400 euro). Tussen de bedrijven door werd de opbrengst bekend gemaakt van de FC Lisse-jeugdloterij. De opbrengst was 10.000 euro. Dit geld gaat voor een belangrijk deel naar het kledingplan van de jeugd.

Zoals verwacht waren de vakanties naar huisjes in het buitenland in trek. Zoals een appartement in het Hoefijzergards Guesthouse in Zweden (1.000 euro) en zeven overnachtingen in een moderne villa op Curacao (700 euro). Tussen de items zaten diverse verrassingskavels, die vaak in het teken stonden van culinaire hoogtepunten. De voetbalreizen naar Real Madrid en Barcelona werden aan het einde van de avond geveild. Voor een bezoek aan de Koninklijke in Madrid werd 1.000 euro neergeteld, de driedaagse voetbalreis naar Barcelona deed het nog beter: 1600 euro.

De opbrengst van de FC Lisse-veiling wordt breed uitgedragen binnen de vereniging.

Tekst: Jankees Faas

Back To Top